Παντρεύεσαι και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Αγχώνεσαι για το πως θα οργανωθείς, αφού δουλεύεις 9 ώρες κάθε μέρα και βλέπεις τον ελεύθερο σου χρόνο συνεχώς να λιγοστεύει;

Χαλάρωσε, ξάπλωσε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σου και διάβασε το άρθρο που έχεις ανοίξει μπροστά σου… Θα σε βοηθήσουμε να προγραμματίσεις τα βήματά σου ένα- ένα, για να απολαύσεις τη διαδρομή μέχρι τη μεγάλη μέρα του γάμου σας!

1. Κατέβαστε την εφαρμογή Ατζέντα Γάμου!
Είναι ο καλύτερος φίλος του μελλονύμφου! Δεν υπάρχει κάτι πιο χρήσιμο και βοηθητικό στην οργάνωση του γάμου σου, από την «Ατζέντα Γάμου». Ο λόγος; Την έχεις μαζί σου παντού και ρυθμίζεις τα πάντα απευθείας στο κινητό σου! Η «Ατζέντα Γάμου» είναι το πρώτο σου βήμα: Download and Get Married!

2. Ορίστε τον Προυπολογισμό σας
Αποφασίστε από κοινού με τον σύντροφό σου πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική απόφαση, γιατί θα καθορίσει το εύρος των επιλογών σας αλλά και σε ποιους επαγγελματίες γάμου μπορείτε να απευθυνθείτε. Αν βάλετε ένα «ταβάνι» στα έξοδά από την αρχή, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να το τηρήσετε κιόλας!

3. Κλειστός ή Ανοιχτός Γάμος;
Για πολλά ζευγάρια είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στην οργάνωση ενός γάμου. Πόσους μπορείτε και θέλετε να καλέσετε; Να καλέσετε μόνο φίλους ή και συναδέλφους; Κλειστό οικογενεικό κύκλο ή ανοιχτό; Για αυτό το ζήτημα συνήθως «συνεδριάζει» όλη η οικογένεια μαζί, καθώς δεν είναι μία απόφαση που αφορά μόνο το ζευγάρι, αλλά και τους γονείς τους. Είναι πραγματικά μία δύσκολη, αλλά απαραίτητη συζήτηση πριν από κάθε γάμο. Μαζευτείτε λοιπόν ένα απόγευμα όλοι μαζί, με καφέ και καλή διάθεση και φτιάξτε τη λίστα των καλεσμένων σας!

4. Σκεφτείτε καλά το θέμα του γάμου σας
Ρομαντικός; Κλασσικός; Παραδοσιακός; Πολυτελής; Ποιος θα ήταν ο γάμος των ονείρων σας; Αυτή είναι μία σημαντική απόφαση που λαμβάνεται μόνο στην αρχή ενός γάμου. Δεν μπορείς να κάνεις πισογυρίσματα εδώ! Πάνω σε αυτήν την απόφαση θα βασιστούν όλα τα επιμέρους κομμάτια της οργάνωσης του γάμου σου: νυφικό, ανθοστολισμός, μπομπονιέρα, προσκλητήριο κτλ.

5. Κλείσε εγκαίρως τους επαγγελματίες γάμου
Αναζητήστε κτήμα ή αίθουσα δεξιώσεων, νυφικό, DJ, φωτογράφο και βίντεο. Καλό θα ήταν αυτά να τα αποφασίσετε πρώτα από όλα και να τα κλείσετε σχετικά νωρίς, ώστε να σας μείνει αρκετός χρόνος να ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα κομμάτια του γάμου σας: Στολισμός, candy bar στην εκκλησία, μπομπονιέρες, τούρτα και γλυκά, bar-catering, κομμώτρια και make up artist, βέρες, γαμήλιο αυτοκίνητο.

6. Ετοιμάστε τα χαρτιά του γάμου
Η γραφειοκρατία είναι κατεξοχήν ελληνικό φαινόμενο! Έτσι και στον γάμο, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε εγκαίρως κάποια χαρτιά είτε στο Δημαρχείο, είτε στη Μητρόπολη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

7. Τα «πέριξ» του γάμου
Ναι η ημέρα του γάμου σας, είναι πολύ σημαντική ημέρα. Ωστόσο σκέφτηκες καθόλου, πως σκοπεύεις να περάσεις το βράδυ πριν από αυτήν, αλλά και τη πρώτη νύχτα σας ως νιόπαντρο ζευγάρι; Κάλεσε αγαπημένους ανθρώπους κοντά σου το τελευταίο σου βράδυ πριν τον γάμο και φρόντισε να περάσεις καλά και να πάρεις μπόλικη αγάπη! Κοιμήσου καλά και ξεκουράσου αρκετά, ώστε να ξυπνήσεις γεμάτη ενέργεια το επόμενο πρωί. Όσο για τη πρώτη νύχτα του γάμου σας, μπορεί το νυφικό να είναι το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κανείς στη νύφη, θυμίσου όμως ότι τα εσώρουχα είναι αυτά που θα “κλείσουν” τη βραδιά.

Last but not least, μην ξεχάσεις να χαμογελάς στον σύντροφό σου! Καλές οι προετοιμασίες και ο πανικός που αυτές φέρνουν, θα πρέπει όμως να κρατήσετε χρόνο,  αποκλειστικά ο ένας για τον άλλο. Αφήστε μία μέρα της εβδομάδας αφιερωμένη αποκλειστικά στη σχέση σας. Κάντε όμορφα πράγματα μαζί! Δείτε το σαν ένα απολαυστικό trailer της κοινής σας ζωής.