Η Έβελυν δούλευε για χρόνια ως υπάλληλος σε καταστήματα γάμου, όταν αποφάσισε να γυρίσει τη πλάτη στα τυποποιημένα και βιομηχανοποιημένα προϊόντα που προσέφερε ο χώρος… Έτσι άνοιξε τη δική της επιχείρηση, το εργαστήριο «Εμπνεύσεως Ποίησις», όπου μπορεί πλέον να προσφέρει εξατομικευμένες και χειροποίητες λύσεις στα μελλόνυμφα ζευγάρια που την εμπιστεύονται….

Όπως μας λέει η ίδια, η μοναδικότητα του κάθε ζευγαριού είναι το στοιχείο που θέλει να αναδεικνύει σε κάθε της δουλειά…

 

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον γάμο;

Ο γάμος είναι μια από τις πιο χαρούμενες και σημαντικές στιγμές της ζωής ενός ανθρώπου, γεμάτη όνειρα και αισιόδοξες προσδοκίες, για το ταξίδι που ξεκινά. Έτσι λοιπόν ήθελα κι εγώ να είμαι εκεί και να προσφέρω, βάζοντας το δικό μου λιθαράκι. Αυτό με ώθησε να ασχοληθώ με τον γάμο. Δούλεψα επί 15 χρόνια σαν υπάλληλος σε μικρά και μεγάλα ατελιέ και καταστήματα ειδών γάμου-βάπτισης. Δυστυχώς σε κάποια από αυτά, η τυποποιημένη προσφορά με ενόχλησε. Μου ήταν δυσάρεστο να δείχνω στο ζευγάρι πχ. μια λαμπάδα, που είχε ήδη ετοιμαστεί απρόσωπα και τυποποιημένα, και είχε μπει στην παρουσίαση, και όταν το ζευγάρι μου ζητούσε μια αλλαγή, πχ στους χρωματισμούς, εγώ να απαντώ «δυστυχώς δεν γίνεται». Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου κατάστημα και να μπορώ να πω «ναι, μπορώ να το κάνω!».

Από που αντλείτε έμπνευση;    

Υπάρχουν 2 τύποι ζευγαριών που πρόκειται να παντρευτούν: τα ρομαντικά και τα πιο προσγειωμένα. Στην πρώτη περίπτωση, ζητούν έναν γάμο παραμυθένιο, που αυτή, πριγκίπισσα και αυτός, πρίγκιπας, θα βαδίσουν προς την εκκλησία και όλα τα βλέμματα θα είναι απάνω τους. Αυτοί θέλουν έναν γάμο που θα αφήσει άφωνους όλους τους παραβρισκόμενους, και όλοι θα μιλούν για αυτόν τον γάμο με ενθουσιασμό. Στην δεύτερη περίπτωση το ζευγάρι πιστεύει, ότι αυτό που έχει σημασία, είναι η μεταξύ τους αγάπη, και αφού υπάρχει αυτή, ο γάμος απλά επισφραγίζει αυτή την αγάπη, άρα δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο, από έναν απέριττο γάμο. Εδώ συνήθως ανήκουν και τα ζευγάρια που κάνουν μαζί με τον γάμο και την βάπτιση του παιδιού τους. Σ’ όλες τις περιπτώσεις όμως, ο γάμος είναι  σημαντική και μοναδική στιγμή για το ζευγάρι, είναι η αρχή της νέας τους ζωής. Γι’ αυτό πρέπει να είναι μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Αυτό είναι που μου δημιουργεί την έμπνευση, είναι η μοναδικότητά τους, την οποία θέλω να αναδείξω.

Υπάρχει κάποιο στοιχείο που χαρακτηρίζει τη δουλειά σας;

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, άρα κάθε ζευγάρι θέλει διαφορετικά πράγματα. Στόχος μου είναι, να τους προσφέρω αυτό που αντιπροσωπεύει την δική τους μοναδική στιγμή.  Εφόσον ακούσω τις επιθυμίες τους, κάνω τις προτάσεις μου, συζητάμε πάνω σ’ αυτές, και το ζευγάρι αποφασίζει. Δεν προσφέρω τυποποιημένα πράγματα. Όλα δημιουργούνται πάνω στο ‘’σώμα’’ του ζευγαριού. Επίσης, ότι δημιουργώ, διακατέχεται από αγάπη, σαν να έφτιαχνα κάτι, για το δικό μου παιδί.

Υπάρχει μόδα στη μπομπονιέρα και τα στέφανα, ή είναι τελικά είναι διαχρονικά;

Από στην αρχαιότητα, ο γάμος ήταν κάτι μοναδικό, ήταν μια αλλαγή στην ζωή των ανθρώπων που ένωναν τους δρόμους τους, και γι’ αυτό γιορταζόταν με πολλά έθιμα, κάποια από τα οποία, τηρούνται μέχρι σήμερα. Η μπομπονιέρα και τα στέφανα, σαν έθιμο έχει τις ρίζες του, στο βάθος των χρόνων. Τότε βέβαια αντί για μπομπονιέρας, στους καλεσμένους πρόσφεραν ξηρούς καρπούς με μέλι. Η μπομπονιέρα πέρασε από πολλά στάδια, για να φτάσει στην σημερινή της μορφή. Το ίδιο ισχύει και για τα γαμήλια στέφανα, που παλαιότερα ήταν από λουλούδια ή κλαδιά. Άρα ο θεσμός της μπομπονιέρας και των γαμήλιων στεφάνων είναι διαχρονικός. Βέβαια με την πάροδο των χρόνων, αλλάζει το στυλ και η όψη τους.

Ποια είναι η σχέση σας με τα ζευγάρια που έρχονται σ’ εσάς;

Επιθυμία μου είναι, να φύγουν από μένα ικανοποιημένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις, και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα το έχω καταφέρει. Υπάρχουν ζευγάρια που, αν και έχει γίνει ο γάμος τους πολύ καιρό, περνούν να με δουν, κάποιοι άλλοι έρχονται για την βάπτιση του παιδιού τους, λέγοντάς μου ότι δεν τους ενδιαφέρει να ρωτήσουν κάπου αλλού, γιατί έχουν μείνει ικανοποιημένοι από μένα. Ακόμα, με κάποιους άλλους, έχουμε γίνει φίλοι. Αυτά για μένα, είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Τι σας ζητάνε συνήθως και τί τους προτείνετε;

Υπάρχουν ζευγάρια που ξέρουν τι θέλουν, το έχουν σκεφτεί και έτσι δουλεύουμε πάνω σ’ αυτήν την σκέψη, ώστε να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα… Υπάρχουν όμως και ζευγάρια που δεν έχουν αποφασίσει το στυλ, το είδος του γάμου κλπ. που θέλουν. Σ ’αυτή την περίπτωση, μέσα από μια συζήτηση μαζί τους, αντλώ πληροφορίες που εκφράζουν τον χαρακτήρα τους, ούτως ώστε να τους προτείνω κάτι, που να τους είναι οικείο και να τους χαρακτηρίζει. Πάντα προσπαθώ να αναδείξω την μοναδικότητα του ζευγαριού.