Δεν νοείται γάμος, χωρίς τα καθιερωμένα πλέον, bachelor (για τον γαμπρό) και bachelorette (για τη νύφη) party! Το ξενόφερτο αυτό έθιμο, έχει προσαρμοστεί πλήρως στην ελληνική πραγματικότητα! Το πολυαναμενόμενο από τους φίλους bachelor(ette) party,  βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στις παρέες, από τη μέρα κιόλας, που το ζευγάρι ανακοινώνει το γάμο του!

Πως οργανώνουμε σωστά το bachelor; Έχουμε συγκεντρώσει εδώ μερικούς κοινούς- καθιερωμένους κανόνες, για το μεγάλο party!

1.Το bachelor(ette) party, το οργανώνει παραδοσιακά o κουμπάρος/α, σε συνεργασία με τους φίλους του ζευγαριού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να το οργανώσουν με βάση τα δικά τους ενδιαφέροντα… Η ειδική βραδιά θα πρέπει να ικανοποιεί πρώτα από όλα … τον ενδιαφερόμενο! Γι’ αυτό, αγαπητοί μας κουμπάροι, φροντίστε να ρωτήσετε πρώτα τι θα ήθελε να κάνει, αλλά και με ποιους θα ήθελε να περάσει την ημέρα αυτή…

2. Το στοιχείο της έκπληξης είναι απαραίτητο! Γι’ αυτό ετοιμάστε κάτι ιδιαίτερο για τη φίλη ή τον φίλο σας! Κάτι που δεν θα περιμένει… Μαζευτείτε νωρίτερα στο σπίτι και οργανώστε ένα surprise party, ή κλείστε ένα μάθημα pole dancing για τη νύφη και τις φίλες της (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο για γυμνασμένους!)…. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και με ομαδική δουλειά, θα βρείτε την «έκπληξη» που θα ταιριάζει στο γαμπρό και τη νύφη! Την έκπληξη που θα τους κάνουν να χαρούν και όχι να…φύγουν τρέχοντας… !

3. Το bachelor και το bachelorette party ΔΕΝ «συναντιούνται»! Αφήστε ένα πέπλο μυστηρίου να πλανάται στον αέρα, μία βραδιά αποκλειστικά για εσάς και τους φίλους/ες σας και μόνο! Εκτός αν το δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι είναι τόσο μεγάλο, που δεν μπορούν να μείνουν χώρια, ούτε για «την τελευταία τους έξοδο ως ελεύθεροι»!

4. Μην οργανώσετε το bachelor(ette) party το προηγούμενο βράδυ του γάμου. Γιατί; Ποιος θέλει έναν (ακόμη) μεθυσμένο γαμπρό ή μία ξενυχτισμένη νύφη στην εκκλησία την επόμενη μέρα; Πιστέψτε μας: Κανείς! Τα party σας θα πρέπει να τα οργανώσετε τουλάχιστον ένα μήνα ή μία εβδομάδα νωρίτερα από την μεγάλη τους μέρα, ώστε να….προλάβουν να μαζέψουν δυνάμεις.

5. Αν δεν θέλετε να κάνετε άλλο ένα κοινότυπο bachelor(ette) party με γαρύφαλλα, ουίσκι,μπουζούκια και στρίπερ, οργανώστε μία ολοήμερη εξόρμηση στη φύση, με δραστηριότητες! Rafting, πεζοπορία, ποδηλασία ή skydiving και bungee-jumping για τους πιο τολμηρούς!

6. Μοιραστείτε τα έξοδα. Όλη η παρέα του γαμπρού και της νύφης μοιράζονται τα έξοδα του bachelor(ette) party. Προσοχή: Γαμπρός και νύφη δεν πληρώνουν, απλώς απολαμβάνουν τη τιμητική τους μέρα!

7. Κουμπάροι, θυμηθείτε: Είστε υπεύθυνοι για τον γαμπρό και τη νύφη την ημέρα του bachelor! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους προσέχετε, να μην μεθύσουν, ή χάσουν τον έλεγχο. Μην ξεχνάτε ότι στόχος σας είναι να περάσετε καλά και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις για το μέλλον!